ΕνημέρωσηΟικονομία

«Κούρεμα» φόρου έως 50% για συγχωνεύσεις μικρομεσαίων, επαγγελματιών και αγροτών

Ισχυρότερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό φορολογικά κίνητρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες όπως δικηγόρους, λογιστές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και σε αγρότες για να συγχωνευθούν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν νέα εταιρικά σχήματα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με τις νέες διατάξεις παρέχεται έκπτωση 30% από τον φόρο εισοδήματος για 9 χρόνια αντί για 3 χρόνια που προβλέπονταν αρχικά ενώ για αγρότες η έκπτωση φθάνει το 50% και έτσι ο φορολογικός συντελεστής μειώνεται στο 15,5% από 22% που είναι σήμερα ή στο 11% για τους αγρότες υπό την προϋπόθεση ότι η νέα εταιρική σχέση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 5 έτη.

Το μέτρο αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που μετά την μετατροπή τους θα απασχολούν πάνω από 9 υπαλλήλους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock