ΕνημέρωσηΠολιτική

Κουρουμπλής: Να ενημερωθούν οι βουλευτές εάν παρακολουθούνται τα τηλέφωνα τους

Την άμεση ενημέρωση των βουλευτών σχετικά με το ενδεχόμενο παρακολούθησης των κινητών τους τηλεφώνων, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στους πολιτικούς αρχηγούς και στους βουλευτές όλων των κομμάτων, επισημαίνει ότι:

«Διάφορες εξωθεσμικές, παράνομες και παρακρατικές δυνάμεις εκμεταλλευόμενες τις τεχνολογικές δυνατότητες, μπορούν να προβαίνουν στην παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων δημόσιων προσώπων για ίδιον όφελος. Αυτό αποτελεί κατάφορη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των ως άνω προσώπων.

Οι εν λόγω τεχνολογικές δυνατότητες ενίοτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από κρατικές υπηρεσίες προς όφελος των εκάστοτε ασκούντων την εξουσία. Για το λόγο αυτό η Δημοκρατία μας θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς και αδιαλείπτως σε θεσμική εγρήγορση προκειμένου να προλαμβάνονται τα θεσμικά κενά που δημιουργεί η εξέλιξη της τεχνολογίας».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock