Κόσμος

Κρατική Δούμα: Στον Ποινικό Κώδικα οι έννοιες επιστράτευση, στρατιωτικός νόμος και περίοδος πολέμου

Η ρωσική Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ενέκρινε σε δεύτερη και τρίτη ανάγνωση νομοσχέδιο, το οποίο εισάγει στον Ποινικό Κώδικα τις έννοιες «επιστράτευση», «στρατιωτικός νόμος» και «περίοδος πολέμου».

Οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα κατατέθηκαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν κατά την δεύτερη ανάγνωση 381 βουλευτές, ενώ κατά την τρίτη ανάγνωση 389 βουλευτές. Την συνεδρία της ολομέλειας μετέδιδε ο ιστότοπος της κάτω βουλής. Αύριο, 21 Σεπτεμβρίου, το νομοσχέδιο θα τεθεί υπό την έγκριση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

Το νομοσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από την Κρατική Δούμα, προσθέτει στον Ποινικό Κώδικα δύο νέα άρθρα. «Εθελοντική παράδοση» (άρθρο 352.1) και «Λεηλασία» (άρθρο 356.1). Η εθελοντική παράδοση τιμωρείται με ποινές φυλάκισης από 3 έως 10 έτη, ενώ για λεηλασίες διαφορετικού βαθμού επιβάλλονται ποινές έως 15 έτη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock