ΕνημέρωσηΠολιτική

Κριτική φορέων στο νομοσχέδιο για την άρση απορρήτου και την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ

Με την ακρόαση φορέων συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαδικασία άρσης απορρήτου στη Βουλή, η οποία κορυφώνεται την Πέμπτη, στην Ολομέλεια με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού.

Κατά τη σημερινή επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή οι φορείς που είχαν κληθεί εξέφρασαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία ενστάσεις και επιφυλάξεις. Ειδικότερα, κριτική άσκησαν ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος καθώς και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρης Βερβεσός.

“Μας χωρίζει άβυσσος”, ανέφερε ο κ. Βερβεσός κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης από πλευράς κυβέρνησης. Εκ μέρους της ΑΔΑΕ ο κ. Ράμμος εξέφρασε τη διαφωνία του με αρκετές διατάξεις, όπως εκείνη που αφορά στην απόφαση για την άρση των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας που παραμένει σε δύο εισαγγελείς με τον έναν εντός ΕΥΠ και μάλιστα χωρίς να υπάρχει αιτιολόγηση, έστω και απόρρητη. Κριτική άσκησε και στη διάταξη για την ενημέρωση του παρακολουθούμενου μετά από μία τριετία και μάλιστα σε συνδυασμό με την εξάμηνη καταστροφή των αρχείων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock