Επικαιρότητα

Κρουστικά κύματα: Πείτε «αντίο» στη στυτική δυσλειτουργία

Τι είναι τα κρουστικά κύματα;

Τα κρουστικά κύματα είναι ισχυροί ακουστικοί παλμοί που χαρακτηρίζονται από απότομη αύξηση της πίεσης μέσα στο χώρο. Στην Ιατρική έχουν χρησιμοποιηθεί σε υψηλή και μέση ένταση για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων εδώ και 40 περίπου χρόνια. Η χρήση των χαμηλής έντασης κρουστικών κυμάτων ως θεραπεία στην Ανδρολογία μετράει λίγο παραπάνω από 10 χρόνια. Πρόκειται για μία καινοτόμο θεραπευτική μέθοδο με αξιόλογα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Η μέθοδος έχει επίσης εφαρμοστεί με επιτυχία στην αντιμετώπιση και άλλων ανδρολογικών προβλημάτων, όπως η κάμψη του πέους (νόσος Peyronie) και η χρόνια προστατίτιδα.

Τα κρουστικά κύματα χαμηλής έντασης βελτιώνουν την αιμάτωση του πέους μέσω άμεσης αγγειοδιαστολής αλλά και δημιουργίας παράπλευρων αγγειακών κλάδων (νεοαγγειογένεση). Επίσης διασπούν το κολλαγόνο και αυξάνουν την ελαστικότητα του στυτικού ιστού, προάγοντας και τη χαλάρωση των λείων μυϊκών ινών. Το εσωτερικό τοίχωμα των αιμοφόρων αγγείων (ενδοθήλιο) του πέους υφίσταται ένα ηπιότατο τραύμα, λόγω δημιουργίας μικροφυσαλίδων, ενεργοποιώντας επανορθωτικούς μηχανισμούς με κυριότερο τα βλαστοκύτταρα (stem cells). Το ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα του πέους, αλλά και βλαστοκύτταρα που προσελκύονται από τη συστηματική κυκλοφορία, επανορθώνουν και αναγεννούν το αγγειακό τοίχωμα. Δηλαδή αντιμετωπίζουν την κυριότερη αιτία στυτικής δυσλειτουργίας, που είναι η αθηροσκλήρυνση και η θρόμβωση των αγγείων του πέους. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μοναδική αιτιολογική θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Μηχανισμός δράσης των κρουστικών κυμάτων

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger