Κόσμος

Κύπρος: «Σημεία και τέρατα» αποκαλύπτει η έκθεση για τα «χρυσά διαβατήρια»

Το επενδυτικό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων της Κύπρου ήταν σαθρό μέχρι τέλους, το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών απέκρυπτε στοιχεία από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, το κυπριακό κράτος υπέστη ζημιές εκατομμυρίων από τη μη είσπραξη ΦΠΑ και τελών, ενώ συμβόλαια ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ ακυρώθηκαν. Αυτά και πολλά άλλα στοιχεία προκύπτουν από την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας (EY) της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα λεγόμενα «χρυσά διαβατήρια» προς τους ξένους επενδυτές, που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που στιγμάτισε την Κύπρο διεθνώς και αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει λογοδοσία, απόδοση ευθυνών κι ανακλήσεις πολιτογραφήσεων. «Ο έλεγχος θα μπορούσε, χωρίς πρόβλημα, να γίνει παράλληλα με την Ερευνητική Επιτροπή αν δεν εμποδιζόταν για ένα ολόκληρο χρόνο» τόνισε.

Συνοπτικά η έκθεση της ΕΥ διαπιστώνει:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock