ΕνημέρωσηΠολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοιχτός σε συνάντηση με Ταγίπ Ερντογάν

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι είναι ο πρωθυπουργός. Στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε την άποψη: «Πιστεύω ότι θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μία τέτοια συνάντηση. Είμαστε εξάλλου δύο χώρες που συγκροτούμε τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Έχουμε να συζητήσουμε ευρύτερες διεθνείς εξελίξεις».

Ερωτηθείς για το εάν είναι το κατάλληλο περιβάλλον για μια τέτοια συνάντηση ξεκαθάρισε: «Κατ’ αρχάς κανείς δεν μας βάζει κανένα μαχαίρι στο λαιμό. Η Ελλάδα είναι μία χώρα κυρίαρχη, με ισχυρές συμμαχίες, που έχει αποδείξει ότι θα υπερασπιστεί κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα χωρίς να δεχτεί μύγα στο σπαθί της.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης δεν αναμένει ότι από μια τέτοια συνάντηση θα λυθούν όλα τα ζητήματα και όλες οι μεγάλες διαφορές των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προεξάρχουσας της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών. «Θα μπορούσε όμως να αποτελέσει το έναυσμα για ένα κατέβασμα των τόνων, για να σταματήσει αυτή η αναθεωρητική ρητορική, να σταματήσουμε να ακούμε αυτές τις αδιανόητες συζητήσεις περί αποστρατικοποίησης των νησιών και περί κυριαρχίας των νησιών που συνδέεται με την αποστρατικοποίηση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger