ΕνημέρωσηΠολιτική

Κυβέρνηση: Αντίδοτο στην ακρίβεια με έκτακτο βοήθημα μέσα στο Μάρτιο – Τα σενάρια για ΦΠΑ

Να ολοκληρώσει τάχιστα την επεξεργασία του αντιδότου στην κρίση της ακρίβειας, εν μέσω της προετοιμασίας για την υπέρβαση ακόμη ενός συγγενούς σκοπέλου στην ενέργεια, που δεν θα προκαλεί δημοσιονομικές παρενέργειες και να περάσει στην φάση της χορήγησης μέσα στο Μάρτιο επιδιώκει η κυβέρνηση.

Την κυβερνητική συνταγή περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, επιμένοντας ότι το κέντρο βάρους και της επικείμενης παρέμβασης είναι τα στοχευμένα και όχι τα οριζόντια μέτρα: «Ποτέ δεν θα επιτρέψω επιπόλαιες κινήσεις που θα γυρίσουν τη χώρα πίσω. Κινήσεις που θα ανάγκαζαν τη χώρα να επιστρέψει η επιβολή νέων φόρων στην ανάκαμψη. Με άλλα λόγια δεν θα επιστρέψουμε στα ελλείμματα και στη Διεθνή αναξιοπιστία, κάθε βήμα προς τα εμπρός θα γίνεται σταθερά, ώστε να μην ακολουθούν μετά πολλά βήματα προς τα πίσω».

Το αποτύπωμα άλλωστε των ανατιμήσεων, συνδυαστικά με την επίδραση γεγονότων, όπως η πρόσφατη κακοκαιρία, είναι ορατό και στα δημοσκοπικά μεγέθη που καταγράφουν τόσο την ανησυχία των νοικοκυριών όσο και τη φθορά, παρά την αμετάβλητη κυβερνητική κυριαρχία στα υπόλοιπα μεγέθη. Είναι ενδεικτικό ότι η ακρίβεια ανησυχεί 1 στους 2 πολίτες, υποσκελίζοντας στην ιεράρχηση ακόμη και την πανδημία. Σύμφωνα με την έρευνα της Marc υψηλότερα ιεραρχείται από σχεδόν 1 στους 4, και συγκεκριμένα από το 24,2%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger