ΕνημέρωσηΟικονομία

Κυβέρνηση: «Δίχτυ προστασίας» για ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε τέσσερις άξονες

Με μία σειρά από παρεμβάσεις, η κυβέρνηση επιχειρεί να απλώσει δίχτυ προστασίας γύρω από ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και στη μεσαία τάξη, που πλήττονται ιδιαίτερα από το υψηλό ενεργειακό κόστος και τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις.

Όπως μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με βάση τον δημοσιονομικό χώρο και με κοινωνική στόχευση στους ευάλωτους. Προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι οριζόντια όλους»

Οι άξονες στους οποίους κινείται η στήριξη της κοινωνίας, είναι η χορήγηση επιδομάτων στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η οριζόντια στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στο υψηλό ενεργειακό κόστος, η έμμεση παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζομένους, καθώς και η μείωση φόρων. Όλα τα παραπάνω συντείνουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ στην στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος από τη συρρίκνωση που δέχεται λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock