Επικαιρότητα

Λαγουβάρδος στο CNN Greece: Η ακραία ξηρασία της Δυτικής Ευρώπης δεν έφτασε στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι τα κύματα κακοκαιρίας εναλλάσσονται με τους καύσωνες το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, κάτι που προκαλεί προβληματισμό σχετικά με το κατά πόσο το φαινόμενο συνδέεται με τις ακραίες κλιματολογικές καταστάσεις που παρατηρούνται στη Δυτική Ευρώπη, ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος εμφανίζεται καθησυχαστικός. Όπως τονίζει στο CNN Greece, η αστάθεια που καταγράφεται στην Ελλάδα είναι μέσα σε λογικά πλαίσια, ενώ επισημαίνει ότι τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν τη Δυτική Ευρώπη, όπως η εφιαλτική ξηρασία, δεν επηρέασαν τη χώρα μας.

Αντίθετα -όπως σημειώνει- από τις καταγραφές ξηρασίας η Ελλάδα έχει την καλύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη.

«Στην Ευρώπη είδαμε άλλες καταστάσεις πιο ακραία συμπεριφορά του καιρού τους τελευταίους μήνες, πολύ πιο υψηλές θερμοκρασίες, έντονη ξηρασία σε πολλές περιοχές. Σιγά σιγά θα βλέπουμε και λόγω της κλιματικής αλλαγής πιο συχνά καύσωνες σε αρκετές περιοχές του κόσμου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock