ΕνημέρωσηΟικονομία

Lamda Development: Αύξηση 93% στη λειτουργική κερδοφορία των εμπορικών κέντρων

Κατακόρυφη άνοδο της τάξης του 93% κατέγραψε η λειτουργική κερδοφορία EBITDA των εμπορικών κέντρων της Lamda Development κατά το α’ εξάμηνο του 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη EBITDA 37,7 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο καθώς και κέρδος 10,5 εκατ. ευρώ από την αποτίμηση Επενδυτικών Ακινήτων του έργου του Ελληνικού.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, της LAMDA Development για το Α’ Εξάμηνο 2022 ανήλθαν σε ζημία 22,2 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 224,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2021. Επισημαίνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2021 περιλάμβαναν τη θετική επίπτωση ποσού 306,1 εκατ. ευρώ που προήλθε από την επανεκτίμηση, από ανεξάρτητο εκτιμητή, της αξίας των Επενδυτικών Ακινήτων που περιλαμβάνονται στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Εξαιρουμένων των εξόδων σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου στο Ελληνικό (19,1 εκατ. ευρώ) και των χρηματοοικονομικών εξόδων που δεν έχουν επίπτωση στα ταμειακά διαθέσιμα και αφορούν τη λογιστική αναγνώριση μελλοντικών υποχρεώσεων σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου στο Ελληνικό (18,4 εκατ. ευρώ), τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε κέρδος 15,3 εκατ. ευρώ (έναντι κερδών 237,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2021).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock