ΕνημέρωσηΟικονομία

Λιανεμπόριο: Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» στον τζίρο του Ιουλίου

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο του 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου στον τομέα των  «εγγραφών μουσικής και εικόνας» με άνοδο 68,5% ενώ αντίστοιχα τη μεγαλύτερη μείωση εκείνες στον κλάδο των «ηλεκτρικών οικιακών συσκευών» με 23,8%.

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο τζίρος για το σύνολο των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου διαμορφώθηκε στα 3,44 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,6% σε σχέση τον Ιούλιο του 2021.

Εξαιρουμένων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των οχημάτων, των τροφίμων και των καυσίμων, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2022 ανήλθε σε 0,97 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 0,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Στη διαμόρφωση του κύκλου εργασιών κατά τη σύγκριση των δύο μηνών σε ετήσια βάση, θα πρέπει βεβαίως να συνυπολογιστούν η άνοδος του πληθωρισμού και οι ανατιμήσεις τη φετινή χρονιά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock