ΕνημέρωσηΟικονομία

Λύση για χιλιάδες ασφαλισμένους η αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης

Το δικαίωμα αναγνώρισης έως επτά ετών πλασματικής ασφάλισης έχουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να θεμελιώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και να βγουν με καλύτερους όρους στη σύνταξη. Η εξαγορά πλασµατικών ετών, όπως είναι για παράδειγµα ο χρόνος για τις σπουδές, τα κενά ασφάλισης αλλά και η στρατιωτική θητεία των ανδρών, που εξακολουθεί να ισχύει, για εργαζοµένους σε ιδιωτικό και δηµόσιο τοµέα, ανέρχεται στο 20% του τρέχοντος µισθού.

Μάλιστα, όπως έχει πλέον διευκρινιστεί από το υπουργείο Εργασίας, για όλους τους ασφαλισµένους του e-ΕΦΚΑ η αίτηση αναγνώρισης πλασµατικών ετών ασφάλισης µπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε, προγενέστερα ή µεταγενέστερα του έτους του οποίου τις προϋποθέσεις επιθυµούν να κατοχυρώσουν.

Στην πράξη αυτό σηµαίνει πως ο χρόνος που ζητάει να αναγνωρίσει ο ασφαλισµένος µε την αίτησή του µπορεί να αφορά οποιοδήποτε προηγούµενο έτος, ώστε να θεµελιώσει ή και να κατοχυρώσει τις τότε ισχύουσες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock