Επικαιρότητα

Μαγιορκίνης: Εντυπωσιακή μείωση στη διασπορά του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Για αποκλιμάκωση των σκληρών της πανδημίας έκανε λόγο ο επικούρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, δίνοντας στοιχεία για τους αριθμούς των μολύνσεων και θανάτων καθώς και την άρση μέτρων στην Ευρώπη.

Όπως είπε αρχικά ο κ. Μαγιορκίνης: «Μέχρι σήμερα έχουμε 505 εκατομμύρια μολύνσεις και 6,2 εκατομμύρια θανάτους από τον κορωνοϊό. Σε παγκόσμια κλίμακα μειώθηκαν γύρω στο 28% εντός της τελευταίας εβδομάδας με περίπου 730.000 διαγνώσεις ανά ημέρα μεσοσταθμικά. Οι ασθενείς που καταλήγουν με τη νόσο, μειώθηκαν εντυπωσιακά, κατά 27%, καταγράφοντας λιγότερους από 3.240 θανάτους την ημέρα. Έχουμε να δούμε τέτοια ποσοστά εδώ και πολύ καιρό και φαίνεται πως η πτωτική πορεία δεν σταματάει».

«Η επιδημία στην Ευρώπη συνεχίζει την εντυπωσιακή μείωση όσο αφορά τη διασπορά καθώς παρατηρήθηκε 29% μείωση στις διαγνώσεις και οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 24%. Οι 40 από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν βελτίωση στη διασπορά της πανδημίας για δεύτερη εβδομάδα στη σειρά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger