Κόσμος

Μακρόν-Τζόνσον «ονειρεύονται» Κοινότητα Mare Nostrum με την συμμετοχή Τουρκίας και Ισραήλ

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για το σχέδιο που διατύπωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τη συγκρότηση μια Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που θα αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η οποία θα περιλαμβάνει την Τουρκία και άλλα βασικά κράτη της Βόρειας Αφρικής, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της περιφερειακής ενότητας. Μάλιστα, ο Τζόνσον διεκδικεί την πατρότητα της ιδέας, την οποία είχε σκεφτεί όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών (2016-2018).

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στην Βαυαρία μετά την ολοκλήρωση της οποίας η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός εκφράστηκε με «μεγάλο ενθουσιασμό» σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή.

Η πρόταση του Μακρόν για μια πολιτική κοινότητα που θα ήταν ευρύτερη από την ΕΕ των 27 εθνών στοχεύει πρωτίστως στο να φέρει την Ουκρανία και άλλα έθνη της Ανατολικής Ευρώπης στην «οικογένεια», ακόμη κι αν δεν είναι ακόμη ή μπορεί να μην είναι ποτέ μέλη του Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock