ΕνημέρωσηΟικονομία

Μανουσάκης – ΑΔΜΗΕ: Νέο ενεργειακό τοπίο στην Ελλάδα το 2030

Την αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας στον διεθνή ενεργειακό χάρτη έως το 2030, περιέγραψε ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μιλώντας στο πλαίσιο του 3ου Power & Gas Forum.

Ο κ. Μανουσάκης τόνισε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, η χώρα θα αποκτήσει ένα πιο πυκνό δίκτυο εγχώριων και διεθνών διασυνδέσεων, «προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ενεργειακές της ανάγκες στο μέλλον, τόσο μέσω ΑΠΕ όσο και μέσω νέων, εναλλακτικών πηγών ενέργειας».

Παράλληλα, θα διαθέτει πιο σύγχρονες και ανθεκτικές ηλεκτρικές υποδομές, θωρακίζοντας το Σύστημα Μεταφοράς από τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.
Αναφερόμενος στη διεθνή ενεργειακή κρίση, η οποία ξεκίνησε όπως είπε, πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Μανουσάκης τόνισε ότι «είναι απολύτως αναγκαίο να διασφαλίσουμε την ενεργειακή επάρκεια τόσο για την Ελλάδα όσο και συνολικά για την ευρωπαϊκή ήπειρο».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock