ΑθλητικάΕνημέρωση

Μαρκ Κάβεντις: Ο Θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας Πρεσβευτής του ΔΕΗ Γύρου Ελλάδας

Ο σπουδαιότερος σπρίντερ στην ιστορία της επαγγελματικής ποδηλασίας, ο Βρετανός Μαρκ Κάβεντις, με 156 νίκες στο παλμαρέ του και 52 πρωτιές σε ετάπ των τριών μεγάλων γύρων, είναι ο επίσημος Πρεσβευτής του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Στο παλμαρέ του σπουδαίου Βρετανού σπρίντερ βρίσκονται οι φανέλες των πόντων και στα τρία grand tours, εκείνη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή από το 2011 και πολλές ακόμα διακρίσεις. Ο Κάβεντις με τις 4 νίκες του το 2021, έφτασε τον αριθμό νικών του μεγάλου Έντι Μερξ και ισοβαθμούν έχοντας και οι δύο από 34 νίκες σε ετάπ του Γύρου της Γαλλίας, του σημαντικότερου αγώνα ποδηλασίας στον Κόσμο!

Πέρα από τον δρόμο, ο Βρετανός ποδηλάτης μετράει σημαντικές επιτυχίες και στην πίστα, όπου αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής τρεις φορές (2005, 2008, 2016), ενώ κατέκτησε το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο στο omnium το 2016 στο Ρίο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock