Επικαιρότητα

«Μας προτρέπουν σε μη τεκνοποίηση για να διοριστούμε» – Καταπάτηση δικαιωμάτων και διακρίσεις καταγγέλλει η γιατρός.ΒΙΝΤΕΟ

«Το να κρίνεται μία γιατρός από γυναίκες επίσης γιατρούς και να απορρίπτεται από μία θέση στο ΕΣΥ με αιτία ότι έχει δύο μικρά παιδιά εν έτει 2021, αυτό ξεπερνάει το άτομο και αφορά όλους τους γιατρούς, γυναίκες και άνδρες»… υπογράμμισε η γιατρός Αργυρώ Κυριακάκη, που «κόπηκε» από Επιμελήτρια Β’ «επειδή έχει δύο μικρά παιδιά». «Ούτε λίγο ούτε πολύ μας προτρέπουν αν όχι σε στείρωση, σε μη τεκνοποίηση προκειμένου να καταφέρουμε να διοριστούμε. Και αυτό καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι σαφής διάκριση» σημείωσε.«Γι’ αυτούς προφανώς όποια νέα γυναίκα έχει παιδιά απαγορεύεται και να σπουδάζει και να εργάζεται. Ο αποκλειστικός της ρόλος είναι να είναι κλεισμένη στο σπίτι και να μεγαλώνει τα παιδιά της» σχολίασε με νόημα ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Πανανικολάου αναφορικά με το ζήτημα της γιατρού που «κόπηκε» από Επιμελήτρια Β’ «επειδή έχει δύο μικρά παιδιά». «Μας προτρέπουν σε μη τεκνοποίηση για να διοριστούμε» σημείωσε η ίδια. 

«Το να κρίνεται μία γιατρός από γυναίκες επίσης γιατρούς και να απορρίπτεται από μία θέση στο ΕΣΥ με αιτία ότι έχει δύο μικρά παιδιά εν έτει 2021, αυτό ξεπερνάει το άτομο και αφορά όλους τους γιατρούς, γυναίκες και άνδρες» υπογράμμισε η γιατρός Αργυρώ Κυριακάκη, μιλώντας στο OPEN. «Ούτε λίγο ούτε πολύ μας προτρέπουν αν όχι σε στείρωση, σε μη τεκνοποίηση προκειμένου να καταφέρουμε να διοριστούμε. Και αυτό καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι σαφής διάκριση» σημείωσε.

Όπως είπε, η ίδια εργάζεται στο ΕΣΥ 16 χρόνια, όπως και ο σύζυγός της, επίσης γιατρός. «Με το που γέννησα, πήγα στη δουλειά, με το θήλαστρο ανά δύο ώρες έβγαζα γάλα. Αυτό το πράγμα δεν περίμενα να το ακούσω από συναδέλφους γιατρούς» τόνισε, αναφέροντας ότι τα παιδιά της είναι σήμερα 6,5 και 8,5 χρονών. Η γιατρός είπε ακόμη ότι έχει αποστείλει έγγραφο και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αλλά και γράμμα προς τον πρωθυπουργό χθες το απόγευμα.

Στη συζήτηση παρενέβη η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, η οποία συνεχάρη τη γιατρό. «Την καθιστά ηρωίδα» είπε χαρακτηριστικά για το γεγονός ότι η γιατρός μεγαλώνει τα παιδιά της, ενώ παρέχει υπηρεσίες σε μια πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Όπως είπε, και η ίδια είχε ζήσει χλευασμούς και ειρωνείες όταν επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αμερική με τρία παιδιά, αλλά αυτό ήταν το 1982. Χαρακτήρισε τρελό και απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει αποζημίωση στη συνάδελφο.

Στο OPEN απάντησε η Μίνα Γκάγκα, αποφεύγοντας ωστόσο να εμφανιστεί ζωντανά. Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι δημοσιογράφοι, δεσμεύτηκε να το κοιτάξει σήμερα κιόλας με τη νομική υπηρεσία και θα προσπαθήσει να το διορθώσει άμεσα. «Η κ. Γκάγκα δεν έχει να διερευνήσει τίποτα. Αυτό που πρέπει να κάνει να κάνει ορθή επανακοινοποίηση, να πει ότι εκ παραδρομής έγραψε ότι δεν συντρέχει λόγος αναπομπής του πρακτικού και ότι δίνει εντολή αναπομπής του πρακτικού και να ξαναγίνει η κρίση» υπογράμμισε ο Π. Παπανικολάου.

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock