ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Μαθητές γυμνασίου σχεδίασαν εφαρμογή για ασφαλείς ποδηλατοδιαδρομές

Μαθητές του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου δημιούργησαν μία καινοτόμα εφαρμογή (application) στην οποία προτείνονται ποδηλατοδιαδρομές που συνδυάζουν ασφαλή περιήγηση στον αστικό ιστό και διέλευση από περιοχές εμπορικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η ομάδα μαθητών με σύνθημα «Κινήσου διασκεδαστικά – Κινήσου Οικολογικά» και σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες, επιδιώκουν να συμβάλουν στη διατήρηση των θετικών επιπτώσεων που επέφεραν τα lockdown, στο περιβάλλον και στη μόνιμη υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Τα παιδιά ανέφεραν ότι θέλουν να βελτιωθεί ο τρόπος μετακίνησης, ότι επιθυμούν ευρύτερη χρήση του ποδηλάτου κι επίσης ότι θα πρέπει να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η εφαρμογή που είναι για κινητές συσκευές λέγεται URBAN BIKER APP, με την οποία συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger