ΕνημέρωσηΟικονομία

Με ευρωομόλογο απαντά η Ευρωπαϊκή Ένωση στις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής

Στον δρόμο της ενοποίησης που έστρωσε κυρίως το σοκ της πανδημίας – όταν και ελήφθησαν συντονισμένες δράσεις ευρείας κλίμακας, τόσο στην παροχή πόρων, όσο και στο πάγωμα των δημοσιονομικών κανόνων –, το ευρωπαϊκό μπλοκ κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα. Γράφει ξανά ιστορία σχεδιάζοντας έκδοση κοινού χρέους για αλλαγές σε υποδομές στους τομείς ενέργειας και άμυνας.

Η προηγηθείσα υγειονομική κρίση, όπως επίσης τα μαθήματα που έδωσε ο σκληρός τρόπος αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης προ δεκαετίας, έχουν γεννήσει πλέον τα απαραίτητα εργαλεία, μηχανισμούς και εγκατέστησαν τις ράγες όπου και πατά πάνω το τρένο των κοινών ευρωπαϊκών λύσεων για την αντιμετώπιση απειλών. Η από κοινού έκδοση ομολόγων αυτή τη φορά θα κατευθυνθεί στην κάλυψη των δαπανών «οχύρωσης» των κρατών – μελών, κυρίως του ενεργειακού κόστους που επωμίζονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αποτελεί ένα βασικό κομμάτι του παζλ στο πλαίσιο της πρότασης που προωθείται, όπως και από την ελληνική κυβέρνηση, για μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις ενεργειακές ανατιμήσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger