ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Με γρήγορους ρυθμούς επεκτείνονται τα δίκτυα 5G στην Ελλάδα

Τη θέση της ως μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη όσον αφορά τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς δείχνει ότι θα καταφέρει να κρατήσει η Ελλάδα, καθώς οι τρεις πάροχοι (Cosmote, Vodafone, Wind) έχουν υψηλούς στόχους για τα επόμενα χρόνια όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη με 5G έχει αυτή τη στιγμή η Cosmote. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του 5G Conference Southeastern Europe που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ο Γιώργος Τσώνης, executive director ανάπτυξης και λειτουργίας δικτύου κινητής και σταθερής στον όμιλο ΟΤΕ.

Η κάλυψη αυτή ανέρχεται στο 70% του πληθυσμού της χώρας και θα φθάσει στο 80% μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, ενώ ο στόχος για το τέλος του 2023 είναι το 90%. Όμως και οι άλλοι δύο πάροχοι δεν έχουν σκοπό να μείνουν πίσω.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger