ΕνημέρωσηΟικονομία

Μεγάλου: Αύξηση της κερδοφορίας και «παράθυρο» μερίσματος από το 2023

Αύξηση της κερδοφορίας, μείωση του λειτουργικού κόστους, διαφοροποίηση των πηγών εσόδων αλλά και επέκταση σε μια σειρά από νέες δραστηριότητες περιλαμβάνει το νέο επιχειρηματικό πλάνο της Τράπεζας Πειραιώς που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χρήστος Μεγάλου.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης δημοσιογράφων, ο κ. Μεγάλου ανέλυσε τους στρατηγικούς στόχους για την επόμενη ημέρα της τράπεζας, η οποία έχει σαφώς αναπτυξιακό χαρακτήρα και βασίζεται στη διεύρυνση των εσόδων από παλιές αλλά και νέες δραστηριότητες.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο ζήτημα της διανομής μερίσματος, τόνισε πως φιλοδοξία της τράπεζας είναι να αρχίσει τη διανομή του από τη χρήση του 2023, δηλαδή να καταβληθεί στους μετόχους εντός του 2024. Στόχος είναι -εφόσον διανεμηθεί μέρισμα για τη χρήση του 2023- αυτό να ανέρχεται στο 20% των καθαρών κερδών ενώ για τη χρήση του 2024 -που θα διανεμηθεί το 2025- να ανέλθει στο 35% των καθαρών κερδών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock