ΕνημέρωσηΠολιτική

Μέγαρο Μαξίμου: Στα χέρια Μητσοτάκη τα μέτρα για επάρκεια αγαθών, συγκράτηση τιμών, στήριξη αγροτών

Το σχεδιασμό για τα μέτρα που θα παγώσουν το χρονόμετρο της δευτερογενούς κρίσης που ενδέχεται να προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και αφορά στην τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας εντείνει η κυβέρνηση. Σενάρια, επιλογές και πιθανή επικαιροποίηση των παρεμβάσεων που ήδη υλοποιούνται βρίσκονται στο τραπέζι της μεσημεριανής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου της οποίας προεδρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρουσία των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και του πρωθυπουργικού επιτελείου, θα τεθούν επί τάπητος και οι αναγκαίες μέριμνες ώστε να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά σε πρώτες ύλες και προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με τις γραμμές εξαγωγών Ρωσίας και Ουκρανία καθώς επίσης οι διαθέσιμες δυνατότητες για στοχευμένη στήριξη τομέων όπω ο πρωτογενής.

Ο πρωθυπουργός κατά την προαναγγελία της κυβερνητικής σύσκεψης, κατέστησε σαφές ότι η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα επάρκειας σε τρόφιμα και αγαθά. «Θα είναι πραγματικά μια τραγωδία αν μετά τον COVID-19, μετά την ενεργειακή κρίση, ακολουθήσει σε ένα χρόνο από τώρα -γιατί τότε θα δούμε τα αποτελέσματα μιας σποράς η οποία ενδεχομένως δεν θα γίνει στην Ουκρανία ή στην Ρωσία- αν ακολουθήσει και μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση», σημείωσε μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής. Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε το επίπεδο της κυβερνητικής ετοιμότητας για να αποτραπεί ένας τέτοιος κίνδυνος προ του φάσματος του οποίου βρίσκονται χώρες όπως η Αίγυπτος που εισάγει το 80% του σιταριού της από την Ρωσία και την Ουκρανία. Η Αθήνα δε, υποστηρίζει την πρωτοβουλία της γαλλικής προεδρίας για μια κοινή προετοιμασία απέναντι στο ορατό ενδεχόμενο να ενσκήψει μια επισιτιστική κρίση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock