ΕνημέρωσηΠολιτική

Μεϊμαράκης: Να προχωρήσουμε σε κοινές λύσεις για τα κοινά μας προβλήματα

«Κάθε μας συνάντηση είναι ξεχωριστή και ιστορική, ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της Ευρώπης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ στο ΕΚ και μέλος της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εκπροσωπώντας το ΕΛΚ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Την εκδήλωση οργάνωσαν τα τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ (Ευρωκοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Συμβούλιο της ΕΕ), προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα Ευρωπαίων πολιτών, που συμμετείχαν στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης, ερωτηθείς για την έλλειψη κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών σε καίρια ζητήματα, τόνισε ότι «η Ευρώπη είναι μια ένωση αυτόνομων, κυρίαρχων κρατών με κυρίαρχα όργανα τα εθνικά Κοινοβούλια και τις εθνικές τους πολιτικές» και ότι, όπως είπε, «είμαστε μια Ένωση νομισματική και οικονομική που δεν την έχουμε ολοκληρώσει ακόμα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε κοινά προβλήματα που μας απασχολούν, χωρίς πολλές φορές να έχουμε την αρμοδιότητα, την οποία έχουν οι εθνικές κυβερνήσεις και τα εθνικά Κοινοβούλια».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock