ΕνημέρωσηΟικονομία

Μειώθηκαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων το β’ τρίμηνο του 2022

Μείωση κατά 3,9% παρουσίασαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων για το σύνολο των τομέων της οικονομίας, το β’ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό καθώς ανήλθαν σε 25.341. Λιγότερες κατά 7,2% ήταν οι ενάρξεις λειτουργίας και σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ για τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών, βάσει των στοιχείων του Στατιστικού Μητρώου Επιχειρήσεων έτους αναφοράς 2019, η μεγαλύτερη αύξηση στο πλήθος των εγγραφών νέων επιχειρήσεων, το Β’ τρίμηνο 2022 σε σχέση με το Β’ τρίμηνο 2021, καταγράφηκε στον τομέα «Μεταφορά και Αποθήκευση» (36,3%) και στον τομέα «Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες» (22,5%).

Αντίστοιχα η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στον τομέα «Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού» (15,2%) και στον τομέα «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών» (13,7%).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock