Κόσμος

Mελόνι: «Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πρέπει να επικαιροποιηθεί»

Η Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της εντός της 31ης Αυγούστου θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για τροποποίηση του Σχεδίου.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε σήμερα ότι «το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί, με τα 191,5 δισεκατομμύρια ευρώ και τους 527 στόχους που πρέπει να επιτευχθούν, μια εξαιρετική ευκαιρία για τη χώρα της».

Παράλληλα όμως, υπογράμμισε ότι «με την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία και τα ενεργειακά, οικονομικά και κοινωνικά σοκ που ακολούθησαν, προέκυψαν νέες προτεραιότητες οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη και χρειάζεται, κατά συνέπεια, να επικαιροποιηθεί το Σχέδιο».

«Πρόκειται για ένα πολύτιμο και στρατηγικό εργαλείο το οποίο όμως εγκρίθηκε σε μια περίοδο διαφορετική από τη σημερινή», είναι η θέση της επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο για την επίτευξη των στόχων του εξαμήνου αυτού αλλά και για την πλήρη εφαρμογή του Σχεδίου, το οποίο είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη, την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας», κατέληξε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock