Κόσμος

Memorial: Ποια είναι η ιστορική οργάνωση της Ρωσίας που εξοντώνει ο Πούτιν

Η παλαιότερη μη κυβερνητική οργάνωση της Ρωσίας, σύμβολο του κινήματος για την δημοκρατία που ιδρύθηκε στη δύση της Σοβιετικής Ενωσης, «εξοντώνεται» από την ρωσική Δικαιοσύνη κατά τις… επιταγές του Βλαντιμίρ Πούτιν.

H διάλυση της Memorial, ιστορικού πυλώνα προάσπισης των ελευθεριών και της δημοκρατίας και θεματοφύλακα της μνήμης των γκουλάγκ του Στάλιν, έρχεται ως σοκ για τη ρωσική κοινωνία των πολιτών και μαρτυρά την «απότομη επιτάχυνση της δικτατορικής παρεκτροπής του καθεστώτος Πούτιν, όπως καταγγέλλουν στελέχη της εμβληματικής οργάνωσης.

Ιδρυθείσα τα τελευταία χρόνια της ΕΣΣΔ από αντιφρονούντες, μεταξύ των οποίων ο τιμηθείς με Νόμπελ Ειρήνης Αντρέι Ζαχάρωφ, η Memorial καταγράφει αδιάκοπα τα εγκλήματα του σοβιετικού καθεστώτος, συγκεντρώνοντας χιλιάδες αρχεία, αντικείμενα και μαρτυρίες για τις εκθέσεις της.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock