Mercedes Α 250 e: με τεχνολογία plug-in hybrid, συναρπαστικές επιδόσεις και χαμηλό κόστος χρήσης

Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν να μπορούν να κινηθούν για αρκετά χιλιόμετρα ηλεκτρικά αλλά και να μην έχουν κανέναν απολύτως περιορισμό στα ταξίδια τους τότε η plug-in υβριδική έκδοση της A-Class είναι αυτό που αναζητάτε. Τόσο ως hatchback, όσο και ως sedan.

Οπτικά η νέα A250 e δεν διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από τις άλλες εκδόσεις του ιδιαίτερα επιτυχημένου μοντέλου και κυρίως διακρίνεται από τη δεύτερη υποδοχή για τη φόρτιση της μπαταρίας που βρίσκεται πίσω δεξιά στην πλευρά του συνοδηγού. Ανοίγοντας την πόρτα αντικρίζει κανείς το εντυπωσιακό εσωτερικό της A-Class με την ευρεία οθόνη και τις κορυφαίες ψηφιακές λειτουργίες του MBUX, η τεχνητή νοημοσύνη του οποίου συνεισφέρει ώστε κάθε διαδρομή να αποτελεί μια μοναδική εμπειρία.

To ισχυρό αβαντάζ της A250 e εντοπίζεται στην plug-in hybrid τεχνολογία της, η οποία συνδυάζει την αποδοτικότητα ενός ηλεκτροκινητήρα με την αυτονομία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης επιτυγχάνοντας μια συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και 450 Nm. Συγκεκριμένα, ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης των 1.332 κυβικών συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 75 kW, ο οποίος εξασφαλίζει πρόσθετη ισχύ κατά την επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δεύτερα) και συμβάλλει στη διατήρηση της κατανάλωσης (μεικτή κατανάλωση καυσίμου από 1,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα) και των εκπομπών ρύπων (σε συνδυασμένο κύκλο 32 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο) σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τη μετάδοση στους μπροστινούς τροχούς βελτιστοποιεί το εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 8 σχέσεων με τον οδηγό να έχει στην διάθεση του και paddles χειροκίνητης αλλαγής σχέσεων.

Ταυτόχρονα, το ηλεκτρικό μοτέρ κινεί το αυτοκίνητο -στην πόλη ή εκτός- σε μέγιστη απόσταση 74 χιλιομέτρων και σε ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 140 χλμ./ώρα. Έτσι μπορείτε να διανύσετε μεγάλο μέρος των καθημερινών διαδρομών σας άνετα και αθόρυβα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Την ηλεκτρική ενέργεια διασφαλίζει μια μπαταρία ιόντων λιθίου με συνολική χωρητικότητα 15,6 kWh η οποία μπορεί να φορτιστεί σε σημείο με εναλλασσόμενο (AC) ή και με συνεχές ρεύμα (DC). Σε ένα wallbox 7,4 kW (AC) και με τον προαιρετικό onboard φορτιστή των 7,4 kW μία φόρτιση από το 10% έως το 100% της μπαταρίας διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και πάλι τον προαιρετικό onboard ταχυφορτιστή χρειάζονται μόλις 25 λεπτά για μία φόρτιση από το 10% έως το 80%.

Την ίδια στιγμή ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα έξι διαφορετικά προφίλ κίνησης ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμεί να κινηθεί. Στην επιλογή Sport το plug-in υβριδικό σύστημα αποδίδει τα μέγιστα για κορυφαίες επιδόσεις και αίσθηση boost, ενώ στον αντίποδα το πρόγραμμα Eco δίνει προτεραιότητα στην εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμου. Η A 250 e διαθέτει ένα πολύ έξυπνο σύστημα διαχείρισης της ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση και ταυτόχρονα μεταβάλλει τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος βάσει του είδους της διαδρομής και από τα δεδομένα των χαρτών του συστήματος πλοήγησης.

Μάλιστα, στο πρόγραμμα Electric υπάρχει ανεξάρτητη επιλογή της έντασης της ανάκτησης ενέργειας από τους διακόπτες του τιμονιού, ενώ αξιοσημείωτο είναι το σύστημα αναπαραγωγής τεχνητού ήχου σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ ώρα προκειμένου να προειδοποιούνται οι πεζοί και οι ποδηλάτες στο αθόρυβο πέρασμα της A 250 e.

Σε αυτό το προφίλ, το Electric, υπάρχει καθαρή ηλεκτροκίνηση και ο κινητήρας βενζίνης εμπλέκεται μόνο όταν ο οδηγός κάνει kick-down (δηλ. πατήσει απότομα και πλήρως το πεντάλ του γκαζιού), ενώ στο Battery Level διατηρείται το φορτίο της μπαταρίας για μετέπειτα χρήση ηλεκτρικής κίνησης, π.χ. σε ζώνες χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών ρύπων. Επίσης, υπάρχει η επιλογή Comfort για άνετη και οικονομική οδήγηση, καθώς και η Individual με εξατομικευμένες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης, στην ανάρτηση, στα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης πρόσφυσης κ.α. Για κάθε διαφορετικό προφίλ οι σχετικές πληροφορίες, όπως η ροή ενέργειας ή η φόρτιση της μπαταρίας, απεικονίζονται στην οθόνη αφής του MBUX, ενώ πλήρης πληροφόρηση υπάρχει και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Η δυνατότητα κίνησης χωρίς καμία ή με πολύ μικρή επιβάρυνση του περιβάλλοντος και χωρίς συμβιβασμούς στην αυτονομία της υβριδικής Mercedes A 250 e είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι φυσικά και το ότι ο φόρος εταιρικής χρήσης που της αντιστοιχεί είναι μηδενικός, ενώ εννοείται πως ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι υπερπλήρης.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυτόνομη πέδηση, σύστημα παραμετροποίησης Dynamic Select, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, σπορ τιμόνι, συνδυασμό δέρματος και υφάσματος στα καθίσματα, προβολείς LED και άλλα πολλά που μπορείτε να ανακαλύψετε κάνοντας κλικ στην επίσημη ιστοσελίδα.

https://www.mercedes-benz.gr/passengercars/mercedes-benz-cars/models/a-class/hatchback-w177/specifications/alternativedrive.module.html?csref=mc-dsp_cn-Corporate_ci-130819_si-240_pi-5022298_cri-50126_ai-AclassEQPower&gclid=CjwKCAiAzNj9BRBDEiwAPsL0d4yFDlEX7FoJhr68FEB7yPa-USC6Vp_XxEL-Qt4BwrQC3AuNQ9Cc1BoCSi4QAvD_BwE

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση