ΕνημέρωσηΟικονομία

Μετά το Πάσχα ξεκινά η αποπληρωμή 123.792 επικουρικών συντάξεων

Μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις αρχές Μαΐου σχεδιάζει ο ΕΦΚΑ να ξεκινήσει τη σταδιακή αποπληρωμή των 123.792 επικουρικών συντάξεων στους ασφαλισμένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Προτεραιότητα θα έχουν 47.000 αιτήσεις για επικουρική σύνταξη, για τις οποίες έχει ήδη γίνει η απονομή της κύριας. Εως το τέλος του 2021 οι αιτήσεις για τη λήψη επικουρικής σύνταξης ανέρχονταν σε 123.792, εκ των οποίων οι 96.546 είναι ληξιπρόθεσμες, δηλαδή ο χρόνος αναμονής των συνταξιούχων ξεπερνά τους τρεις μήνες. Περίπου για τις μισές ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις – 47.000 – έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση για την κύρια σύνταξη, προαπαιτούμενο για την καταβολή της επικουρικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του επικουρικού ταμείου ΕΤΕΑΕΠ η μέση επικουρική μεικτή σύνταξη ανέρχεται σε 290,84 ευρώ και το καθαρό ποσό σε 195,12 ευρώ. Με την έκδοση των επικουρικών συντάξεων θα ασχοληθούν τους επόμενους μήνες και οι ιδιώτες δικηγόροι και λογιστές, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η πιστοποίησή τους και για τον συγκεκριμένο κλάδο ασφάλισης. Μάλιστα από τις 500 νέες προσλήψεις υπαλλήλων στον e-ΕΦΚΑ, το 20% – τουτέστιν 100 άτομα – θα ασχοληθεί μόνο με την έκδοση συντάξεων επικουρικής ασφάλισης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock