ΕνημέρωσηΠολιτική

Μέτρα στήριξης για την ακρίβεια: Την Πέμπτη οι επίσημες ανακοινώσεις – Το τρίπτυχο παρεμβάσεων

Το πρωί της Πέμπτης θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πολιτών κατά της ακρίβειας από τους αρμόδιους υπουργούς.

Το κυβερνητικό σχέδιο στηρίζεται σε ένα τρίπτυχο παρεμβάσεων, οι οποίες αφορούν καταρχάς την ανακούφιση των πιο ευάλωτων από τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, την επέκταση των επιδοτήσεων, με αύξηση τους ύψους των χορηγήσεων για τσουχτερά τιμολόγια της ενέργειας, για το δίμηνο Μαρτίου – Απρίλιου, αλλά και την επιταγή ακρίβειας, η οποία θα δοθεί στοχευμένα στις οικονομικά αδύναμες, ομάδες του πληθυσμού.

Όσον αφορά στις τιμές της βενζίνης, η κυβέρνηση φαίνεται, με βάση το επικρατέστερο σενάριο, να καταλήγει στη λύση της χορήγησης ενός επιδόματος κίνησης. Το μέτρο θα υλοποιηθεί με τη θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, ώστε η απόδοση των ελαφρύνσεων που θα επιφέρει, να ωφελήσουν τα ασθενέστερα, εισοδηματικά στρώματα του πληθυσμού. Μοντέλο, φέρεται κατά πληροφορίες, να αποτελεί ο μηχανισμός για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock