ΕνημέρωσηΟικονομία

Μικρός αντίκτυπος στις αγορές από την απόφαση της ΕΚΤ για αύξηση επιτοκίων

Η απόφαση της ΕΚΤ για αύξηση των επιτοκίων του ευρώ κατά 75 μονάδες βάσης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις αγορές σήμερα, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από πολλές διακυμάνσεις τις πρώτες ώρες των συναλλαγών πριν την ανακοίνωση και κατέληξε σε απώλειες. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επέλεξε να ακολουθήσει την πιο αυστηρή οδό της μεγαλύτερης αύξησης, σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό στην Ευρώπη, αψηφώντας τον κίνδυνο ύφεσης. Την ίδια ώρα, η πίεση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, οι ρωσικές απειλές για το φυσικό αέριο και η αυριανή Σύνοδος των 27 υπουργών Ενέργειας δεν έδωσαν μία συγκεκριμένη κατεύθυνση στις αγορές σήμερα.

Σε αυτό το κλίμα, στο κλείσιμο της Τετάρτης, το Χρηματιστήριο Αθηνών είχε απώλειες κοντά στο 0,4%, στις 17:20 ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είδε απώλειες της τάξεως του 0,17% και η τιμή του ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας κατέγραψε άνοδο 3,6%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock