ΕνημέρωσηΠολιτική

Μήνυμα Δένδια κατά του αναθεωρητισμού από την Πολωνία

Μήνυμα σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών και κατά του αναθεωρητισμού, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από την Πολωνία, όπου συμμετείχε στην 29η Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

«Κοινή γραμμή όλων των τοποθετήσεών μου, τόσο στην Υπουργική Σύνοδο, όσο και στις διμερείς επαφές, ήταν οι πάγιες αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων ανεξαρτήτως των κρατών, και, κυρίως, η καταδίκη κάθε αναθεωρητισμού από οπουδήποτε και αν προέρχεται», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Σχετικά με τις εργασίες τις συνόδου, ανέφερε ότι οι υπουργοί εξέτασαν το περιβάλλον ασφάλειας, τόσο σε Ευρω-Ατλαντικό πλαίσιο, όσο και σε Ευρω-Ασιατικό πλαίσιο. «Αυτό, άλλωστε, είναι το καθοριστικό, το διαφοροποιό στοιχείο αυτού του Οργανισμού», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock