ΕνημέρωσηΠολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη για την επέτειο Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας: Η Ελλάδα δεν δέχεται αλλαγή συνόρων

Στο πλευρό της Ουκρανίας βρίσκεται και θα παραμείνει και μετά το πέρας του πολέμου η Ελλάδα, διαβεβαιώνει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει της αυριανής επετείου για την Ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «είναι θέμα αρχής για την Ελλάδα να μη δεχτεί την αλλαγή συνόρων που η Ρωσία προσπαθεί να επιβάλει στην Ουκρανία».

«Ο αναθεωρητισμός και η έλλειψη σεβασμού για τις βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου πρέπει να σταματιούνται από την αρχή. Εάν δεν γίνεται αυτό, οι επιτιθέμενοι ενθαρρύνονται να προωθήσουν την ατζέντα τους. Στο τέλος της ημέρας, δίπλα στους ηρωικούς Ουκρανούς πολίτες των οποίων οι ζωές καταστράφηκαν από τον πόλεμο, και οι κοινωνίες μας αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες εξαιτίας της ρωσικής εισβολής» τονίζει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού στη Διαδικτυακή Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων για τη Διεθνή Πλατφόρμα της Κριμαίας:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock