ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης από το Μόναχο: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα για τα καλά

Σε παρεμβάσεις με τις οποίες φιλοτέχνησε στον καμβά της διαφάνειας δίνοντας απαντήσεις στις εντεινόμενες αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί δημιουργίας καθεστώτος, προέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχοντας στη συζήτηση με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy»,  η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της 58ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι παρά, τις προβλέψεις περί του αντιθέτου, η «Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα για τα καλά» και μέσα από μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, έστρεψε τους προβολείς στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Πιστεύω ότι υπήρξαν τότε προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης να ελέγξει ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη, αλλά οι θεσμοί μας άντεξαν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπερθεματίζοντας ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Το συνταγματικό μας δικαστήριο άντεξε. Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει αντισυνταγματική νομοθεσία όσον αφορά τον έλεγχο των ΜΜΕ, την απέρριψαν. Είχαμε λοιπόν μία θεσμική λειτουργία που ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να εμποδίσει μια λαϊκιστική κυβέρνηση από το να αλώσει τους θεσμούς και να κερδίσει ξανά». Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός: «Αυτές οι κυβερνήσεις γίνονται πολύ επικίνδυνες και μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και για τη δημοκρατία αν επικρατήσουν για δεύτερη φορά σε εκλογές. Καταφέραμε να το αποτρέψουμε αυτό».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger