ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης: Η χώρα μας θα έχει τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την Ευρωζώνη

«H Ελλάδα βρίσκεται στην 5η υψηλότερη θέση σε ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις 20 χώρες τις Ευρωζώνης και στην 9η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ» αναφέρει στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως προσθέτει «η χώρα μας αναμένεται να έχει τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την Ευρωζώνη.

«Είναι σημαντικό να αναπτυσσόμαστε ταχύτερα από την ευρωπαϊκή οικονομία και να γίνονται περισσότερες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις από τις άλλες οικονομίες, διότι μόνον έτσι θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της δεκαετούς κρίσης. Έτσι μόνο θα καταφέρουμε να συγκλίνουν τα ελληνικά εισοδήματα με τα ευρωπαϊκά» εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στο Ψηφιακό Σχολείο, «τη νέα, δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη μέσω της οποίας προσφέρονται ψηφιακές φροντιστηριακές παραδόσεις για τους μαθητές όλων των τάξεων, ψηφιακά μαθήματα σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών αλλά και ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των γονέων για τις επιδόσεις των παιδιών τους και τη σχολική δραστηριότητά τους».

«Η επένδυση στο καλό δημόσιο σχολείο είναι ο βασικός τρόπος για να καταφέρουμε να μειώσουμε τις ανισότητες, κοινωνικές, οικονομικές, αλλά και γεωγραφικές» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock