ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η Ελλάδα υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο πλαίσιο των δημοσιονομικών κανόνων. Μια πρόταση που υποστηρίζει μια μεγαλύτερη ευελιξία για τα κράτη- μέλη, με διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια λογική αποκλιμάκωσης του δημοσίου χρέους, χωρίς ωστόσο, όπως είπε «περιορισμένοι από σκληρούς δημοσιονομικούς κανόνες».

Την πρόταση αυτή ανέφερε πως την ασπάζονται τα περισσότερα κράτη μέλη, ωστόσο απαιτείται πολύ πιο γλήγορη πρόοδος και συμπλήρωσε πως οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες πρέπει να συμφωνηθούν πριν το τέλος του έτους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε περιβάλλον αύξησης των επιτοκίων. Τα επιτόκια στην Ελλάδα δεν καθορίζονται από την τράπεζα της Ελλάδος αλλά από την ΕΚΤ η οποία συνυπολογίζει πολλές παραμέτρους με κυριότερη συγκράτηση του πληθωρισμού. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα εφόσον μπορέσει να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα θα μπορέσει να αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού. Με άλλα λόγια η ελληνική δημοκρατία να δανείζεται φθηνότερα, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».

Επίσκεψη Μελόνι στην Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι κάλεσε την Ιταλίδα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την χώρα μας πριν τις εκλογές. «Κάλεσα την κα Μελόνι να επισκεφτεί την Αθήνα πριν από τις εκλογές για να συζητήσουμε όλη την ατζέντα των διμερών θεμάτων και την αποδέχθηκε με χαρά και στα πλαίσια αυτά θα μπορέσουμε να εξειδικεύσουμε τις προτάσεις μας για δημοσιονομικούς κανόνες. Είμαστε πολύ κοντά με την Ιταλία στα ζητήματα αυτά, να συζητήσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μεταναστευτικού διότι και αυτή είναι θύμα των διακινητών που εργαλειοποιούν ανθρώπινες ζωές και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ιταλική κυβέρνηση, μέσω της TrainItalia θα μπορεί να υποστηρίξει με πιο ενεργό και πιο ουσιαστικό τρόπο την επανεκκίνηση των ελληνικών σιδηροδρόμων».

Συμπλήρωσε πως η ΤΡΕΝΟΣΕ έχει πουληθεί το 2018 στην ιταλική κρατική εταιρία, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να χαράξουμε ένα νέο δρόμο όπου η ιταλική εταιρία θα επενδύσει περισσότερο στο δίκτυό μας, την ασφάλειά του και την ενδεχόμενη επέκτασή του.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock