ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης στη Σύνοδο EUMED-9: Στόχος παραμένει η απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο

Με τα θέματα της ενέργειας και ιδίως τις κρίσιμες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 15 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Αλικάντε της Ισπανίας η Σύνοδος ΕUMED-9. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της πολιτικής που επιθυμούν να ακολουθήσουν οι εννέα χώρες της Μεσογείου σε ό,τι αφορά το ενεργειακό με φόντο την κρίσιμη συνάντηση των 27 σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα  προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε νέες έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

«Σε συνδυασμό με σημαντικά κοιτάσματα τα οποία έχουν ήδη ανακαλυφθεί στην Κύπρο, στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να βοηθήσουμε την Ευρώπη να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο πιο γρήγορα, ενδεχομένως από ότι το εκτιμούσαμε. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι ένας πάροχος ενεργειακής ασφάλειας για τις χώρες που συνορεύουν με αυτήν, όπως εξάλλου το κάνει και η Κροατία, μέσα από επενδύσεις που κάνουμε και θα εξακολουθούμε να κάνουμε σε μονάδες επανεργοποίησης φυσικού αερίου στα βόρεια σύνορά μας», επεσήμανε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Δεύτερο σημείο συζητήσαμε τα ζητήματα της οικονομικής διακυβέρνησης. Πιστεύω ότι υπάρχει μία σύμπνοια ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Και θέλω να πιστεύω ότι ως Ευρώπη έχουμε πια ενσωματώσει, έχουμε αφομοιώσει τα μαθήματα από την κρίση χρέους, η οποία χτύπησε τόσο δυνατά και τη δικιά μου χώρα, την Ελλάδα και το πόσο μη παραγωγικό είναι να θέτουμε αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους, ειδικά όταν οι οικονομίες βρίσκονται και μπαίνουν σε ένα σπιράλ ύφεσης».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock