Κόσμος

Μόσχα: Απομακρύνει τους διπλωμάτες από το Κίεβο και αποκτά διπλωματικές σχέσεις με τους αυτονομιστές

Στην απομάκρυνση του διπλωματικού προσωπικού από την Ουκρανία προχωρά η ρωσική πρεσβεία, όπως έκανε γνωστό η Μόσχα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών οι διπλωμάτες δέχθηκαν απειλές και το Κίεβο δεν αντέδρασε. Παράλληλα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι εγκαθιδρύει διπλωματικές σχέσεις με τους αυτονομιστές της Ουκρανίας.

Η Ρωσία θα απομακρύνει το διπλωματικό προσωπικό της από την Ουκρανία, το συντομότερο δυνατόν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να μεριμνήσουμε για τους ρώσους διπλωμάτες και τους υπαλλήλους της πρεσβείας και των προξενείων μας. Προκειμένου να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλειά τους, η ρωσική ηγεσία αποφάσισε να απομακρύνει το προσωπικό των διπλωματικών αποστολών της στην Ουκρανία, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger