Επικαιρότητα

Μοσκώφ: «Δεν μπορείς να εγκαταλείψεις τα ασυνόδευτα παιδιά» – Μία πράξη μπορεί ν’αλλάξει τη ζωή τους

«Η συνέπεια του κράτους και της κοινωνίας μας απέναντι στα ασυνόδευτα παιδιά είναι σημαντική, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορείς να τα εγκαταλείψεις», υποστηρίζει ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ηρακλής Μοσκώφ.

«Μπορεί με μια δική σου πράξη να αλλάξεις τη ζωή και τη μοίρα ενός ανθρώπου, ίσως και για όλη του τη ζωή», προσθέτει ο ίδιος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Έχοντας κλείσει μόλις 6 μήνες στη θέση του ειδικού γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων, ο κ. Μοσκώφ θέτει ως προτεραιότητες την εκπαίδευση και την ενίσχυση της ενταξιακής προοπτικής των παιδιών προκειμένου να αποκλείσει το φαινόμενο της άτυπης φυγής που παρατηρείται σε δομές φιλοξενίας. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση και ρυθμίζει ζητήματα επιτροπείας των ασυνόδευτων παιδιών και της φιλοξενίας τους σε δομές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock