Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Οι Τόρις συμβιβάζονται με τη «μισή» παραίτηση, οι Εργατικοί βγαίνουν μπροστά

Ανακούφιση είναι το κύριο συναίσθημα της μεγαλύτερης μερίδας των Τόρις στο άκουσμα της παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία του κόμματος, καθώς και της υπόσχεσής του να παραμείνει στην πρωθυπουργία έως ότου αναδειχθεί ο διάδοχός του αλλά χωρίς να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας να στρέφεται πλέον στις διαδικασίες διαδοχής. Ωστόσο, η παραμονή, έστω και προσωρινά του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, δεν γίνεται αποδεκτή από τους Εργατικούς, που πλέον παίρνουν τη «σκυτάλη» και βγαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων.

O Τζόνσον επιδιώκει να παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι την εκλογή νέου ηγέτη των Τόρις, ενώ τα στελέχη του κόμματος πρόκειται να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα για τη διαδοχή την ερχόμενη Δευτέρα, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες.

Για τους Εργατικούς η παραμονή Τζόνσον στην εξουσία μέχρι το φθινόπωρο είναι απαράδεκτη και δρομολογούν την υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει πρόωρες εκλογές σε περίπτωση ήττας των Τόρις. Ωστόσο, οι προοπτικές επιτυχίας μιας τέτοιας κίνησης είναι αβέβαιες, καθώς η πρόταση δυσπιστίας θα χρειαστεί τη στήριξη και βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock