Επικαιρότητα

Μπουλμπασάκος: Ο «Κένταυρος» είναι πιο μεταδοτικός αλλά όχι πιο φονικός – Τεστ για τα σχολεία

«Περισσότερο διαχειρίσιμη είναι η πανδημία, χωρίς να μας τρομάζει πλέον η κατάσταση, γνωρίζουμε πλέον αρκετά πράγματα για τη νόσο και τον ιό, έχουμε πράγματα στη διάθεσή μας, όπως εμβόλια, έχουμε γίνει “σοφότεροι”», σημείωσε ο συντονιστής – διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, ωστόσο, όπως σημείωσε η πίεση υπάρχει στο σύστημα Υγείας και είναι πλέον «από την άλλη πλευρά».

«Η πίεση δεν έρχεται λόγω των πολλών κρουσμάτων, αυτά είναι διαχειρίσιμα. Το πρόβλημα είναι ότι τα non covid περιστατικά, διότι μια σειρά νοσοκομείων έχουν βγει εκτός πνευμονολογικών περιστατικών, ως νοσοκομεία αναφοράς. Αυτό δημιουργεί προβλήματα, που επιβαρύνουν άλλα νοσοκομεία, π.χ. στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” έχει αυξηθεί η λίστα για εγχειρήσεις στην καρδιοχειρουργική κλινική. Το πιο φρόνιμο σε αυτή την περίπτωση είναι να διαχειρίζονται τη νόσο και τα ιδιωτικά νοσοκομεία» εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock