ΕνημέρωσηΟικονομία

MYTILINEOS: Συμφωνία 300 εκατ. ευρώ για έργα βιώσιμης ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συμφωνία που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψε η Mytilineos με την εταιρεία Drax, μια από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την κίνηση αυτή η Mytilineos ενισχύει σημαντικά τη θέση της στην πολλά υποσχόμενη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, και μάλιστα με έναν εξαιρετικά ισχυρό εταίρο, καθώς η Drax κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της.

Πρόκειται για το δεύτερο ενεργειακό έργο για τον Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η εταιρεία έχει ήδη αναλάβει τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων (Protos Energy Recovery Facility) στο Cheshire της Αγγλίας, η οποία θα επεξεργάζεται 400.000 τόνους μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ετησίως, αποδίδοντας 45 MW στο δίκτυο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock