ΕνημέρωσηΟικονομία

Mytilineos: Συμφωνία με την Aquila Capital για έργα ηλιακής ενέργειας 100MW στην Ισπανία

Συμφωνία για την πώληση ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 100 MW στη Νότια Ισπανία υπέγραψε η Mytilineos με την Aquila Capital.

Στο πλαίσιο αυτό, η Aquila Capital αποκτά δύο φωτοβολταϊκά έργα, με ορίζοντα λειτουργίας έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022.

Πρόκειται για τα έργα Jaen και Guillena στην Ανδαλουσία, ισχύος 50 MW το καθένα, που βρίσκονται υπό κατασκευή από τον Τομέα RSD της Mytilineos. Μόλις τεθούν σε λειτουργία, τα έργα αυτά θα παράγουν περίπου 200 GWh «πράσινης» ενέργειας ετησίως.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Mytilineos, μέσω του Τομέα RSD, υλοποιεί μια πλατφόρμα ανάπτυξης έργων και επενδύσεων για φωτοβολταϊκά έργα και έργα αποθήκευσης ενέργειας και έχει σε λειτουργία περίπου 118 MW φωτοβολταϊκά έργα στην Αυστραλία και 3.5 MW στην Κύπρο, τα οποία έχουν αρχίσει να συμβάλλουν στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας, ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Τα έργα αυτά αποτελούν μέρος ενός συνολικού χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων και έργων αποθήκευσης ενέργειας σε διάφορα στάδια ανάπτυξης που ξεπερνούν τα 4GW και βρίσκονται στην Ιβηρική χερσόνησο, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Κύπρο, στη Ρουμανία, στη Χιλή, στην Αυστραλία και τη Νότια Κορέα. Για τα έργα αυτά, η Εταιρεία θα αξιολογήσει τις επιλογές δημιουργίας εσόδων ή ενσωμάτωσης στις δραστηριότητές της.

Σήμερα, η Aquila Capital διαχειρίζεται και αναπτύσσει αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά έργα συνολικής ισχύος άνω των 13 GW, εκ των οποίων περισσότερα από 8 GW βρίσκονται στη Νότια Ευρώπη. Η Ισπανία είναι μια σημαντική αγορά για την Aquila Capital, όπου η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 60 έργα υπό ανάπτυξη, κατασκευή ή λειτουργία.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα RSD της Mytilineos, δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτήν τη συναλλαγή στην Ισπανία. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής στην Ευρώπη, σε συνέχεα της πρόσφατης σχετικής συμφωνίας μας στη Ρουμανία. Η Ισπανία είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές φωτοβολταϊκών έργων στην Ευρώπη, με σημαντικούς στόχους αύξησης της παραγωγικής ικανότητας και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε επίσης ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που συνάπτουμε αυτήν τη συμφωνία με την Aquila Capital και εξετάζουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω προώθησης της συνεργασίας των δύο εταιρειών.»

Ο Andrew Wojtek, επικεφαλής της Διαχείρισης Επενδύσεων στην Aquila Clean Energy EMEA εξηγεί: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν τη συναλλαγή και τη στρατηγική της σημασία. Από τη μια πλευρά, αυτά τα ιδιαιτέρως ώριμα φωτοβολταϊκά πάρκα αποτελούν μια σημαντική προσθήκη στο τοπικό μας χαρτοφυλάκιο, με τις δραστηριότητες για την έναρξη και απόδοση της επένδυσης να πραγματοποιούνται ακόμη και φέτος. Από την άλλη πλευρά, αυτή η συνεργασία με μια ισχυρή διεθνή εταιρεία, όπως η Mytilineos, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον, καθώς και οι δύο εταιρείες ευθυγραμμίζονται με σκοπό τη συμβολή στην περαιτέρω επέκταση παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.»

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock