ΕνημέρωσηΠολιτική

Ν. Μηταράκης για Ουκρανούς πρόσφυγες: «Είμαστε έτοιμοι για τη φιλοξενία»

Σε περίπου 13.000 ανέρχονται οι Ουκρανοί πολίτες που έχουν βρει μέχρι σήμερα καταφύγιο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στις έως τώρα ενέργειες της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως η χώρα είναι έτοιμη για τη φιλοξενία και για την καταγραφή και παροχή προσωρινής προστασίας. «Ήδη έχει προβλεφθεί η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προ-καταγραφής που θα τεθεί σε λειτουργία την 28/3 και θα παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους εν δυνάμει δικαιούχους να δηλώσουν τα βασικά τους στοιχεία και να λάβουν εξατομικευμένο ραντεβού προσέλευσης στα Γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου», είπε και πρόσθεσε πως η διαδικασία έκδοσης ταυτότητας προσωρινής προστασίας θα ξεκινήσει από 4/4 στα Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου Θεσσαλονίκης, Αττικής, Πάτρας και Κρήτης.

«Πρόκειται για σημεία μίας στάσης, όπου θα παραλαμβάνουν οι δικαιούχοι την άδεια διαμονής -στα χρώματα μάλιστα της ουκρανικής σημαίας – και όπου θα πραγματοποιείται η λήψη βιομετρικών στοιχείων και φωτογραφιών», ανέφερε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock