ΕνημέρωσηΟικονομία

Νέο μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας στην έρευνα και την καινοτομία

Νέο μνημόνιο για την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία υπέγραψαν σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και ο Κινέζος ομόλογός του Zhang Guangjun, στο πλαίσιο της Μικτής Διακρατικής Επιτροπής Ελλάδας – Κίνας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το τρέχον πρόγραμμα συνεργασίας, χάρη στο οποίο έχουν επιλεγεί 23 ερευνητικά έργα για χρηματοδότηση, ξεκίνησε το 2018 και ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένο, δημιουργώντας έτσι ισχυρές προϋποθέσεις αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας για την επόμενη 13η πρόσκληση υποβολής προτάσεων που πιθανότατα θα ξεκινήσει εντός του 2023.

Με το έντονο ενδιαφέρον και των δύο πλευρών, την συμμετοχή της ακαδημαϊκήςεπιστημονικής κοινότητας, επιχειρηματικών φορέων και με δεδομένη την εμπειρία και τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τα τρέχοντα προγράμματα συνεργασίας, δύναται να επιτευχθούν ιδιαίτερα υψηλοί στόχοι τα επόμενα χρόνια.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock