Κόσμος

Νέο υπουργό Πετρελαίου διόρισε ο Μαδούρο – 200 συλλήψεις για διαφθορά στη Βενεζουέλα από το 2017

Να σημειωθεί ότι, οι αστυνομικές αρχές την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι έχουν αρχίσει έρευνες για φερόμενη κατάχρηση κεφαλαίων ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τουλάχιστον έξι δημόσιοι λειτουργοί τέθηκαν υπό κράτηση, οι τρεις εκ των οποίων, σύμφωνα με τον Τύπο, είναι πρόσωπα συνδεόμενα με τον πρώην υπουργό Πετρελαίου Ελ Αϊσάμι.

Ο εισαγγελέας Ταρέκ Γουίλιαμ Σάαμπ υπενθύμισε πως, οι υπηρεσίες του έχουν διενεργήσει 27 έρευνες για την πάταξη της διαφθοράς στο επίκεντρο των οποίων βρισκόταν η PdVSA από το 2017 κι έχουν συλλάβει 200 και πλέον υπόπτους.

Ανάμεσα σε αυτούς τους τελευταίους ήταν πολλά στελέχη της PdVSA και δυο πρώην υπουργοί Πετρελαίου, οι Εουλόχιο ντελ Πίνο και Νέλσον Μαρτίνες, ο οποίος πέθανε ενώ τελούσε υπό κράτηση.

Άλλος πρώην υπουργός Πετρελαίου, ο Ραφαέλ Ραμίρες, κατηγορείται για κατάχρηση από τις αρχές, που ζητούν, μάταια ως τώρα, την έκδοσή του από την Ιταλία, όπου διέφυγε.

Στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο Ελ Αϊσάμι, την οποία γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter, δήλωσε:

«Εξαιτίας των ερευνών που έχουν αρχίσει να διενεργούνται για σοβαρά κρούσματα διαφθοράς στην PdVSA (τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου), έλαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του υπουργού Πετρελαίου για να υποστηρίξω πλήρως, να συνοδεύσω και να ενισχύσω αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Ελ Αϊσάμι μέσω Twitter.

Ποιος είναι ο νέος υπουργός

Ο κ. Τεγετσέα, μηχανικός και συνταγματάρχης του στρατού, ήταν από τον Ιανουάριο επικεφαλής της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PdVSA, ενώ είχε επίσης διοικήσει την πετροχημική θυγατρική της Pequiven και τη δημόσια επιχείρηση αλουμινίου Venalum.

«Συναντήθηκα με τον πρόεδρο της PdVSA, τον μηχανικό Πέδρο Τεγετσέα, και τον ονόμασα νέο υπουργό Πετρελαίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας μεταμόρφωσης που γνωρίζει η βιομηχανία. Μέγιστη αποτελεσματικότητα, σύντροφε!», ανέφερε ο κ. Μαδούρο μέσω Twitter.

Ο κ. Τεγετσέα θα αντικαταστήσει τον Ταρέκ Ελ Αϊσάμι, μορφή του κινήματος του τσαβισμού, πρώην αντιπρόεδρο της χώρας, στενοί συνεργάτες του οποίου βρέθηκαν στο στόχαστρο «σταυροφορίας» κατά της διαφθοράς σε εξέλιξη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock