ΕνημέρωσηΠολιτική

Νίκος Δένδιας στην Αχρίδα: Το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην ΕΕ

Την πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ότι το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας και των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας, από την Αχρίδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να αποκρουστούν οι οποιεσδήποτε επιρροές παραγόντων που θα ήθελαν να οδηγήσουν αυτή την περιοχή προς μια διαφορετική κατεύθυνση.

«Βρίσκομαι σήμερα στην Αχρίδα, στο ‘Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών’ για να επαναλάβω μια πάγια αρχή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Ότι το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας, το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις ευρωπαϊκές αξίες, στον κοινό χώρο δικαίου και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

«Και αυτό το οποίο πρέπει, με μεγάλη προσπάθεια να αποκρουστεί, είναι οι οποιεσδήποτε επιρροές παραγόντων που θα ήθελαν να οδηγήσουν αυτή την περιοχή προς μια άλλη, διαφορετική κατεύθυνση», σημείωσε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock