- Ζουράφα (Λαδόξερα) και άλλες δύο παρακείμενες νησίδες
- 13 νησίδες και βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Οινουσσών
- 21 βραχονησίδες στη Θύμαινα
- 18 στους Αρκιούς
- 15 στην Ψέριμο
- 12 στην Καλόλιμνο
- 2 στο Φαρμακονήσι
- 10 κοντά στο Γυαλί (μεταξύ Κω και Νισύρου)
- 11 στη Λέβιθα
- 2 στην Στρογγύλη και
- 24 νησίδες και βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη
Το έγγραφο έχει καταρτιστεί από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δεν φέρει ημερομηνία.
Η παρουσίαση «ακτινογραφεί» τις κινήσεις της Τουρκίας προς κατάληψη των εν λόγω περιοχών με την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων από αέρος και θαλάσσης σε σενάριο πολέμου. Επρόκειτο για τμήμα μελέτης σχετικά με το συντονισμό μεταξύ των κλάδων τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπτωση κρίσης με την Ελλάδα, βάσει των όσων αναφέρει το Nordic Monitor.
Μελέτη, η οποία σύμφωνα με το δίκτυο, βασίστηκε σε διδάγματα από αντλήθηκαν από την κρίση στα Ίμια και τα οποία καταδεικνύουν πως «οι μικρότερες μονάδες θα αποτελούσαν-κλειδί σε μελλοντικές επιχειρήσεις τύπου Ιμίων.
Αμφότερες η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, η οποία υπάγεται απευθείας στο Γενικό Επιτελείο, όσο και οι επίλεκτες μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, θα κινητοποιούνταν ξεχωριστά ή από κοινού μέσω θαλάσσης με ταχύπλοα ή από αέρος για να καταλάβουν τα επίμαχα νησιά και νησίδες.

Οι επιχειρήσεις θα διεξάγονταν υπό την κάλυψη πυρών της αεροπορίας, φρεγατών και πυρών πυροβολικού από την ηπειρωτική χώρα. Το συντονισμό της επιχείρησης θα είχε κοινή διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων (Müşterek Özel Harekat Görev Birliği Komutanliği, MÖHGBK).
Το απόρρητο έγγραφο εντοπίστηκε στα παραρτήματα φακέλου «θαμμένου» σε αρχεία που φυλάσσονταν στη Σμύρνη.