ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο «χορός» των απολύσεων συνεχίζεται με 6.650 θέσεις εργασίας από την Dell

Σε έναν άτυπο «διαγωνισμό» για τον μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων φαίνεται να βρίσκονται μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Μετά τις 4.000 θέσεις εργασίας που ανακοίνωσε πως θα καταργήσει η Goldman Sachs, τους περισσότερους από 18.000 εργαζόμενους σε ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη της Amazon, ακολούθησε η Microsoft με 10.000 απολύσεις εργαζομένων, ενώ 12.000 υπαλλήλους απολύει η Alphabet, η Philips θα προχωρήσει μέχρι το 2025 σε 6.000 απολύσεις. Αντίστοιχα, κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Ford και περίπου 600 θέσεις η Spotify.

H πιο πρόσφατη είδηση για νέες απολύσεις έρχεται από την κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc, η οποία θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, σύμφωνα με το Bloomberg.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock