Επικαιρότητα

Ο εμβολιασμός κατά της νόσου Covid-19

Τέλη Δεκεμβρίου του 2020 ξεκίνησε στη χώρα μας η επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της νόσου Covid-19 που προκάλεσε την πανδημία. Πρώτη, συμβολικά, εμβολιάστηκε η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Ευσταθία Καμπισιούλη, στις 27 Δεκεμβρίου 2020, ενώ ακολούθησε ένας ηλικιωμένος, από δομή φιλοξενίας στα Μελίσσια. Την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν επισήμως οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, αρχικά από τους υγειονομικούς, τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους.

Το «Σχέδιο Ελευθερία», όπως ονομάστηκε, επεκτεινόταν ανά ηλικιακές ομάδες, ενώ την άνοιξη ξεκίνησε ο κάθετος εμβολιασμός του πληθυσμού στα μικρότερα νησιά. Μέχρι το καλοκαίρι, όλες οι ηλικιακές ομάδες άνω των 12 ετών είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Για την οργάνωση των ραντεβού χρησιμοποιήθηκε ειδική πλατφόρμα, μέσω του gov.gr, η οποία και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα και για τις επαναληπτικές δόσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock